29826664 Telefon ikon

Vesterskovvej 8 5792 Årslev Adresse ikon

1 / 5
Støvlen

Sko er ikke bare sko

Livet er for kort til ondt i fødderne

2 / 5
Davor

Sko er ikke bare sko

Livet er for kort til ondt i fødderne

3 / 5
Støvlen

Sko er ikke bare sko

Livet er for kort til ondt i fødderne

4 / 5
Vejviser

Sko er ikke bare sko

Livet er for kort til ondt i fødderne

5 / 5
Sebastian med en kunde.

Sko er ikke bare sko

Livet er for kort til ondt i fødderne


Sebastian med Filthat på.

Mød mennesket - Sebastian Jungermann.

Overfor mig sidder skomageren fra Årslev, som nogle kalder mirakelmageren. Jeg har sat Sebastian i stævne på bænken her i solen, så han kan fortælle mig sin historie. I baggrunden står et par æsler, og jeg kan høre fårene bræge. Sebastian har en filthat på, som skærmer lidt for solen.

Af Katja Eva Klitgaard

Sebastian blev født i en lille landsby i Schwarzwald, Sydtyskland i 1974. Hans familie består af mor og far og ikke mindre end 12 børn. Sebastian er nummer 8 i søskenderækken. Sebastian er født ind i en stolt håndværkerfamilie, hvor både far, farfar, morfar og en del brødre er håndværksmestre.

Sebastians morfar og onkel er begge skomagere, så Sebastian vokser op med håndværket og får det ind med modermælken. Han er nu 3.generations skomager i familien.

Familien lever på landet i nær kontakt med naturen og dyr, og på gården har de får, geder, små svin,høns, ænder og gæs. Sebastians glæde ved dyr bliver grundlagt her.

Efter 9 år i skole, mener Sebastian, at det må være mere end rigeligt. Han er nu klog nok til at tjene penge, fortæller han med et stort smil imens, at han sidder på bænken i solen med sin filthat på. Som 16-årig går han direkte videre til skomagerfaget, hvor han lærer faget fra bunden af med alle de traditioner, der hører sig til. Sebastian lærer at sætte træ-søm i hæle, arbejde med håndlavet tråd og bivoks, og han sømmer såler sammen med træpløkker. Ved at lære et håndværk helt fra bunden, får man opbygget den grundlæggende forståelse for faget, så man kan udvikle sig og dygtiggøre sig.

Som kun 23-årig består Sebastian sin tyske skomagermesterprøve, og som 24-årig starter han på Stuttgart Statsteater, som er det største af sin slags i Europa. De næste 3 år skaber Sebastian sko til opera, skuespil og ballet. På teatret samarbejder over 1000 skræddere, hattemagere, snedkere, smede og skomagere sammen bag scenen for at får det hele til at fungere. Her laver alle håndværkere alt fra bunden, og der sættes en stor ære i godt håndværk.

Så kalder eventyret, og noget nyt skal prøves. Det er nu 21 år siden, at livets vej gik mod Danmark, hvor Sebastian lærer den Danske kultur at kende og finder sig godt til rette og får 2 døtre.

Sebastian aflægger sin ortopædi-skomagerprøve i Danmark, og de sidste 12 år har han været selvstændig.

Han forklarer, at opskriften til succes er lave fix omkostninger og en tydelig strategi. Som Bill Gates siger, så starter man i det små, og så vil virksomheden udvikle sig hen af vejen. Vi bliver ikke alle millionærer som Bill Gates, men det er heller ikke nødvendigt, griner Sebastian. Det er nemlig ikke det økonomiske grundlag, der gør mennesket lykkelig. De indre værdier og udfoldelsen af dem bringer glæde. For at bevare en sund virksomhed, må man aldrig gå på kompromis med kvalitet og funktionalitet, så alle processer skal optimeres. Derfor har Fynske Special Sko fx en 3D-scanner, en CNC-fræser, og de har også investeret i en 3D-printer til fremstilling af skoforme.

Firmaet er kendt for sin hurtige levering til kunderne, for Sebastian vil gerne hjælpe mennesker, så de kan få de helt rigtige sko eller indlæg og derefter genoptage deres liv. Han mener ikke, at det er værdigt at benytte sig af en unødvendig lang leveringstid, når det faktisk er muligt at gøre det betydeligt hurtigere. Nogle mennesker har rigtigt mange par sko, mens andre mennesker med særlige udfordringer måske kun har et enkelt par special sko, og så er det svært at vente.

Sebastian har skabt sig en virksomhed, men han har også bygget sin egen oase op side om side med butikken. Her bor og arbejder han med naturen og dyrene lige udenfor vinduet. For Sebastian er det meget vigtigt at have en livsstil uden stress, så ind i mellem står græsset højt på ejendommen, men det er blot tegn på, at der er travlt i virksomheden.

Sebastian er åben og positiv overfor ny viden. Også selvom at det ved første øjekast kan virke som langt væk fra faget. Han er tilhænger af en helhedsorienteret opfattelse af mennesket, hvor han blandt andet mener, at man ganske ofte kan behandle smerteproblematikker med andet end operationer og smertestillende medicin. Ofte kan øvelser med udstrækning og de rette indlæg og sko gøre underværker.

Sebastian er glad for der, hvor han er i sit liv. Virksomheden, håndværket og kunderne giver ham tilfredsstillelse hver dag. Hans døtre er begge bosiddende på Ærø, hvor de er ved at uddanne sig, så alt er godt. Pausen er ved at være slut, og Sebastian skal tilbage og tage imod den næste kunde.

 

Kontakt os

Fynske Special Sko
Vesterskovvej 8
5792 Årslev

Telefon: 29 82 66 64
Email: kontakt@jungermann.dk

Åbningstider:

Alle hverdage efter aftale.
Eller Mandag og Onsdag mellem
15:00 og 18:00
Samt Fredag 9:00 til 18:00

Følg os her:

Facebook Instagram YouTube

@ 2022 - Fynske Special Sko - Alle rettigheder forbeholdes